Om Montenberg

Montenberg är ett svenskt varumärke med kläder och accessoarer för män. Varumärket utmärks av tidlös design och elegant enkelhet. Vårt mål är att bidra till en mer välklädd vardag för var man.

Montenberg har inspirerats av det klassiska herrmodet under 1900-talets andra hälft. Vi har inte som många andra aktörer i branschen fokuserat på en enskild gren inom herrmodet. Utan har inspirerats av det vi anser vara det bästa ur det olika grenarna. De tre stora modenationerna inom det klassiska herrmodet är; Det brittiska, det italienska och det amerikanska. Vi har därför valt att göra ett axplock från det bästa av dessa.

Det brittiskt klassiska herrmodet är grundvalen i den västerländska herrekiperingen. I slutet av 1800-talet skulle normen sättas för hur en gentleman skulle klä sig. Läderskon, slipsen, kostymen, smokingen och fracken. Allt kommer ursprungligen från de brittiska öarna. Ordet som bäst sammanfattar den brittiska stilen är “korrekt”.

Den amerikanska stilen har vuxit fram snarare på elitskolor än på gods och stora gårdar. Denna stil präglas av att vara uppklädd, men samtidigt avslappnad. Normen för hur gemene man skulle klä sig hämtades från ivy league-skolorna på den amerikanska östkusten. Praktiska plagg blev populära så som oxfordskjortan med button-downkrage, loafers, chinos och klubblazer. Dessa plagg är idag grunden i den amerikanska basgarderoben.

Den italienska stilen har däremot präglats mer av rådande stil än de övriga. Något som utmärker den italienska stilen är de påtagliga detaljerna i form av kontrasterade knappar eller färgglada accessoarer. Stort fokus ligger även på material. Olika typer av mönster bemästrar italienarna med klass, dessa hämtas emellanåt från de brittiska öarna, men som italienska väverier då tolkar och sätter sin egen prägel på. Vi driver även hälsoundersökning.com

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0kr